عنوان
کلید واژه
عنوان : حافظ

توضیحات :

 

حضرت علامه به دیوان حافظ شیرازی علاقه­ ی ویژه­ ای داشتند. برخی اوقات که در محضرشان یکی از اشعار زیبای حافظ خوانده می­ شد، ایشان به توضیح و تفسیر آن می­ پرداختند. حتی تجزیه و تحلیلی بر اشعارحافظ نوشته بودند، اما آن ها را از میان بردند. شب­ های چهارشنبه برای گروهی خاص از شاگردان، شرحی بر دیوان حافظ می فرمود، یک نفر شعر را می­ خواند و علامه تفسیر می­ کرد. 

مرحوم علامه به دیوان لسان الغیب تفأل هم می ­زدند و به تصحیح و طبع قدسی دیوان او علاقه داشتند و می ­فرمودند: حافظ در زیبایی و ظرافت بیان و بلندی محتوا در میان شاعران دومی ندارد. روزی نیز بر مرقد حافظ شده و آن جا متوجه می­ شوند که حافظ شیعه بوده است و آن غزل هم که با مصراع  "ای دل غلام شاه جهان باش و شاد باش!"  آغاز می­ شود نیز سروده خود حافظ است (با اینکه این غزل در نسخه قزوینی-غنی نیست). هنگامی که از ایشان پرسیده می ­شد: غیر از خواجه چه کسی از شعرای فارسی زبان اهل کمال، بهتر و زیباتر شعر سروده است؟ جواب می­ دادند: "خواجه!"

هرگز دیده نشد که مرحوم علامه، کسی را در ردیف خواجه نام ببرند؛ بلکه می­ فرمودند: گفتار خواجه بر طبق حال است؛ ای کاش می­ توانست غزلیات او را بر طبق حالات سلوکی تنظیم کند! و همواره می­ فرمودند: چه کسی می­ تواند غزلیات حافظ را شرح کند؟!

تهرانی، علی. ز مهر افروخته: ناگفته­ های نغز، همراه کامل­ترین مجموعه اشعار ازحضرت علامه سید محمدحسین طباطبایی. تهران: سروش، 1381. ص.62

(برچسب های پیشنهادی: حافظ، حافظ خوانی، غزلیات، شعرفارسی)

اشخاص مرتبط
درج نظر
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
متن نظر :
تصویر امنیتی :
Footer